Smukke grønne blomstrende planter gør haven. Det er overraskende, hvor mange haveplanter der også forbliver smukke om vinteren. 10 af disse er listet nedenfor. Udover at forblive grønne har de alle noget andet at byde på. Kombiner disse specielle grønne blomstrende planter til din have med de andre farvede blomstrer og gør din have til stedet, hvor du kan nyde den hele året rundt.

Indholdsartikel
1. Fingerplante
2. Rock Heather
3. Eukalyptus
4. Snebold
5. Skimmia
6. Kardinalhat
7. Rhododendron
8. Holly
9. Skinnende mispel
10. Laurel
Se flere farver på blomstrende planter
1. Fingerplante

Fingerplanten trænger til beskyttelse i hollandske vintre, men så har du også en smuk stedsegrøn plante, der blomstrer beskedent. Bær dannes nogle gange efter blomstring. Plantens blade kan blive op til 40 centimeter og minder om fingre. Fingerplanten skal ikke være i vinden, men helst et stille sted. En plante, som du kan nyde i årevis med god pleje.

Højde: maks. 3 meter
Hvornår skal man så fingerplante: forår
Blomstringstid: oktober/november
Latinsk navn: Fatsia Japonica
Plantetype: flerårig
Fingerplanten ender ofte i haven, når den bliver for stor som stueplante.

2. Rock Heather

Klippehede har en lys rød farve om foråret, efter blomstringen bliver bladene grønne og den farve holder de om vinteren. Blomsterne på disse grønne blomstrende planter er hvide, små og upåfaldende. Klippelygen må bestemt stole på de smukke blade.

Højde: 30 centimeter
Hvornår skal man så stenlyng: forår
Blomstringstid: april/maj
Latinsk navn: Pieris
Plantetype: lyng
Denne hede har skrøbelige blade og foretrækker et beskyttet sted. Beskæring er ikke en god idé.

3. Eukalyptus

Azuren er eukalyptusarten, der er hårdfør og også stedsegrøn. Nu er grøn et noget strækbart begreb i dette tilfælde, fordi bladene tenderer mod blåt, som det latinske navn også indikerer. Blomstringen er ikke iøjnefaldende, bladene starter runde og bliver aflange efterhånden som de vokser.

Højde: maks. 3 meter
Hvornår skal man så eukalyptus: forår
Blomstringstid: forår
Latinsk navn: Eucalyptus Gunnii Azura
Plantetype: busk
Eukalyptusen afgiver en duft, som de fleste finder meget behagelig. Myg tænker meget anderledes om dette og undgår haver med denne plante.

4. Snebold

Der er få planter, der blomstrer voldsomt om vinteren. Snebolden holder ofte den blomst indtil begyndelsen af ​​maj. I naturen kan disse buske blive op til fire meter høje. I vores land sælges de hovedsageligt på lager. Denne busk kan ret godt tåle kulde, men ikke i kombination med vind, så en læ plads er et godt valg.

Højde: op til fire meter
Hvornår skal man så snebold: forår
Blomstringstid: vinter
Latinsk navn: Virburnum Tinus
Plantetype: busk
Snebolden føles også hjemme i en container eller balje.

5. Skimmia

Skimmiaen er en smuk tilføjelse til en have, der også har farve om vinteren. Efter blomsterstanden, som minder om hvide pander, dannes de røde bær. Disse sikrer buskens popularitet for elskere af lyse farver.

Højde: 50 centimeter
Hvornår skal man så skimmia: forår
Blomstringstid: april til juni
Latinsk navn: Skimmia
Plantetype: busk
Skimmiaens røde bær er ikke populære blandt fugle. Kvistene gør sig godt i julepynt.

6. Kardinalhat

Kardinalhuen er en plante, der ikke rigtig skiller sig ud på grund af sin blomsterstand. Blomsterne er små og grønne og falder væk fra bladene. Disse blade er først hvide og ligner derefter blomster. Senere bliver de grønne. Denne stedsegrønne plante er velegnet som bunddække

Højde: 60 centimeter
Hvornår skal man så kardinalhat:
Blomstringstid: forår
Latinsk navn: Euonymus
Plantetype: bunddække
Kardinalens hat placeres bedst i halvskygge eller skygge. I solen bliver bladene mindre smukke og ikke rigtig grønne.

7. Rhododendron

Rhododendronen giver en smuk grøn farve i din have året rundt. Du kan bruge denne plante som hæk, men også placere den som en solitær. Blomstringen finder sted på forskellige tidspunkter for forskellige arter, normalt tidligt om foråret. Blomstringsperioden er overvældende, men varer op til 4 uger. Det grønne er dog også mere end det værd.

Højde: 2 meter
Hvornår skal man så rhododendron: efterår
Blomstringstid: februar
Latinsk navn: Rhododendron
Plantetype: busk
Rhododendronen vokser også vildt i vores land, men disse arter er mindre velegnede til haven.

8. Holly

Kristtorn minder umiddelbart om efteråret med sine karakteristiske grønne blade med gul kant. Kombineret med de røde bær, der stadig er smukke i december, klarer denne plante sig lige så godt i haven som i et julestykke. I maj blomstrer kristtorn med små hvide voksagtige blomster.

Leave a Reply

Your email address will not be published.